top of page
  • P. Tomáš M. Vlček

Detský eRko tábor

Detský eRko tábor

V dňoch 10.-14. augusta sa v našej farnosti po niekoľkoročnej prestávke opäť konal denný tábor pre deti. Program pre 36 detí pripravilo 9 animátorov.

V pondelok boli našim cieľom Žakovce. Preto sme po registrácii a úvodných zoznamovacích aktivitách nastúpili do autobusu, ktorý nás tam bezpečne previezol. Každú cestu sme začínali modlitbou, aby sme si vyprosili Božie požehnanie. V Žakovciach nás už čakali tri osedlané kone, na ktorých sme sa mohli voziť takmer dve hodiny. Cestou ku koňom sme absolvovali krátku prehliadku areálu. Po chutnom obede a svätej omši, pred ktorou sa nám prihovoril aj otec Marián Kuffa, sme sa vrátili do Spišského Štvrtku, kde sme si čas do príchodu rodičov krátili rôznymi hrami.

V utorok sme sa vybrali na Spišský hrad. Absolvovali sme prehliadku, ktorú sme zakončili spoločnou svätou omšou v hradnej kaplnke. Potom sme sa naobedovali, oddýchli si a preverili si vedomosti o Spišskom hrade pomocou krátkeho kvízu. Nakoniec sme pešo zišli do Spišského Podhradia, kam po nás prišiel autobus.

V stredu sme zostali „doma“ v Spišskom Štvrtku. Dopoludnia deti absolvovali hru, v ktorej sa oboznámili s témou prvej pomoci. Aby sme neliečili len telá, ale aj dušu, pred obedom bola možnosť pristúpiť k sviatosti zmierenia. Po obede sme slávili svätú omšu v dolnej kaplnke pri našom kostole. Zlatým klincom programu bola návšteva hasičskej zbrojnice. Deti sa najviac tešili, keď prúdom vody z hasičskej hadice mohli osviežiť nielen okolostojace deti, ale aj animátorov.

Vo štvrtok sme sa dali na turistiku v Slovenskom raji – naším cieľom bolo Kláštorisko. Po namáhavom výstupe a mnohých prestávkach sme sa v cieli naobedovali, oddýchli si, zúčastnili sa na svätej omši a vydali sa na cestu späť, ktorá trvala ešte dlhšie. Síce neskoro, ale predsa sme sa všetci zdraví vrátili domov.

Posledný deň sme opäť trávili v Spišskom Štvrtku. Dopoludnia sme súťažili na futbalovom ihrisku a popoludní nás čakala napínavá hra v lese, ktorá nám mala priblížiť časy prenasledovania prvých kresťanov. Každý účastník odchádzal z tábora domov s pamätným listom a malým darčekom.

Ďakujeme všetkým, ktorí nám pomohli s organizáciou tábora a veríme, že o rok budeme pokračovať.

91 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page