top of page
  • br. Jozef

Duchovná obnova v Dravciach

Aktualizováno: 8. 6. 2020

V nedeľu 7. júna bola v Dravciach duchovná obnova spojená s reorganizáciou Ružencového spoločenstva. Viedol ju dp. Martin Kakalej, kaplán v Odoríne a notár cirkevného súdu v Spišskej Kapitule.


Otec Martin vo svojej prednáške povzbudil členov Ružencového spoločenstva, aby radi hovorili o Ježišovej a našej matke, Panne Márii. Hovoril o starozákonných predobrazoch Panny Márie a o biblických statiach, ktoré dnes chápeme ako predpoveď duchovného zápasu za spásu ľudstva, v ktorom má mimoriadne a osobitné miesto Mária a jej Nepoškvrnené Srdce. Druhou časťou obnovy bola spoločná modlitba a zasvätenie sa Panne Márii. Napokon horliteľka spoločenstva, pani Zumerová, podala členom informácie o reorganizácii ruží.


Ružencové spoločenstvo v Dravciach tvorili dosiaľ štyri ruže, po čase však už niektorí členovia neboli aktívnymi. V minulých týždňoch sa zozbierali kartičky a každý, kto chcel byť členom spoločenstva, sa doň znova prihlásil. Páter Jozef, správca farnosti, poďakoval pri obnove všetkým ruženčiarom za ich vytrvalú modlitbu. S vďakou skonštatoval, že kde sú ruženčiari, tam je istota, že miestna Cirkev sa modlí.



116 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page