top of page
  • br. Jozef

Trojdnie so sv. Františkom


V dňoch 2. - 4. októbra sme v Spišskom Štvrtku slávili Trojdnie so sv. Františkom. Otec Jozef, správca farnosti, ho otvoril v stredu sv. omšou o anjeloch strážnych. V homílii sa prihovoril deťom, ktoré sa pripravujú na prvé sv. prijímanie. Po sv. omši bolo stretnutie s ich rodičmi.

Vo štvrtok sme mali slávnostnú vigíliu sviatku sv. Františka. Členovia rehole minoritov zvyknú v tento deň postiť, pretože je to deň smrti ich zakladateľa. Jeho odchod do neba sme si spoločne pripomenuli slávnostnou sv. omšou, pri ktorej kázal otec Tomáš a nočnou pobožnosťou pri sviečkach. Pri tejto pobožnosti zazneli stredoveké latinské piesne o sv. Františkovi.

Samotnú slávnosť sv. Františka v piatok večer skrášlil spevácky zbor Schola Cantorum, bohoslovci a diakoni z Kňazského seminára v Spišskej Kapitule. Hlavným celebrantom a slávnostným kazateľom bol ich rektor, otec Peter Majda. Na svätej omši sa zúčastnilo množstvo veriacich. Gvardián Kláštora nanebovzatia Panny Márie veriacim poďakoval, že medzi sebou prijali novú kláštornú komunitu. Rehoľníci pozvali všetkých prítomných na malé pohostenie.

107 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page